Hlavní obsah

Básníci po páté -a naposledy?

Novinky, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

"Doufám (ale nechci slibovat), že to je skutečně poslední díl, ten další by už musel točit někdo jiný," řekl na úterní tiskové konferenci režisér Dušan Klein, který od pondělí natáčí páté pokračování úspěšné série o básnících, nazvané Jak básníci neztrácejí naději.

Foto: Milan Haluška

Ilustrační foto

Článek

Ve starém domě v Haštalské ulici v Praze, kde od prvního filmu Jak svět přichází o básníky bydlí Štěpán Šafránek s maminkou, se tedy opět usadili filmaři a našli tam mimo jiné na stěnách ještě někdejší kresby výtvarníka Adolfa Borna.

"Stál jsem před tou paní, jíž byt patří, a ona mi říkala: před 22 lety jsem čekala, že jsem přijdou na čtyři dny filmaři... K tomu není co dodat," řekl Pavel Kříž, který se opět proměnil ve Štěpána stejně jako David Matásek v Kendyho. Terezu Brodskou vystřídá po boku hlavního hrdiny opět nová tvář, Michaela Badinková z Malacek, kterou znají v Praze diváci Pomády a která nyní studuje herectví na pražské DAMU.

Brodská ovšem nezmizí. "Chtěl jsem rozvíjet vztah Štěpána a Ute ze "čtyřky", ale okamžitě mi bylo řečeno, že tam musí být nová krásná mladá dívka. Tak jsem z Ute - Terezky udělal velmi samostatnou podnikatelku, která řídí pět lékáren. Koneckonců se Štěpánem byla deset let...," napověděl autor scénáře Ladislav Pecháček.

Výběr článků

Načítám