Hlavní obsah

Baskytarista Led Zeppelin se spojil s alternativním Norem

Novinky, Stanislav Dvořák

Bývalý baskytarista Led Zeppelin John Paul Jones ohlásil projekt Minibus Pimps. Založil ho s málo známým norským umělcem, který si říká Deathprod (vlastním jménem Helge Sten).

Foto: Profimedia.cz

John Paul Jones

Článek

Třetího března má duo vydat desku Close to Ground, která je částečně improvizovaná a nahrána byla naživo při koncertech. Minibus Pimps na nich používali řadu akustických nástrojů i spoustu elektroniky. Výsledek podle magazínu Rolling Stone připomíná bzučení včel.

Název Minibus Pimps (Pasáci z minibusu) byl inspirován songem skupiny Beijing Sound Unit, který pochází z čínské kompilace The Sonic Avant Garde. Dvojice zatím pod touto hlavičkou odehrála jen pár koncertů v Anglii a v Norsku.

Jones se v minulosti spojil také s projektem Them Crooked Vultures, kde působil Dave Grohl a Josh Homme. V roce 2009 vydali desku.

Neskrývá, že nejraději by zase hrál jako Led Zeppelin, jenže to nejde, zpěvák Robert Plant neměl zájem. Jimmy Page a Jones dokonce sháněli na jeho post jiného zpěváka, leč jejich snaha nebyla úspěšná. Původní Led Zeppelin hráli naposledy v roce 2007 v londýnské O2 Areně vzpomínkový koncert pro svého zesnulého kamaráda Ahmeta Erteguna.

Reklama

Výběr článků

Načítám