Hlavní obsah

Audioknižní thriller pro gurmány v podání Davida Matáska

Právo, Ilja Kučera ml.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skotský spisovatel a autor kriminálních příběhů Peter May je dobře znám nejen českým čtenářům, ale i příznivcům audioknih. Ve vydavatelství OneHotBook celkem pravidelně vycházejí zvukové podoby jeho detektivních děl.

Foto: Dorian Hanuš

Peter May

Článek

Ty lze v zásadě rozdělit na tři části. Na ty, které umístil do rodného Skotska a sugestivního prostředí Vnějších Hebrid, na ty, jejichž děj se odehrává v současné Číně, a na francouzskou Akta Enzo. V ní rodák z Glasgow, forenzní specialista Enzo Macleod, postupně rozplétá nevyřešené vraždy z knihy francouzského novináře Rogera Raffina. Do ní patří i novinka Zpětný ráz, opět ve výrazném podání herce Davida Matáska.

Foto: Dorian Hanuš

Obal audioknihy

Peter May je autor, jehož knihy se vyznačují poctivým prokreslením postav a dokonalou znalostí prostředí, v němž se odehrávají. To potvrzuje i novinka. Enzo se tentokrát pustí do objasňování sedm let staré vraždy slavného šéfkuchaře a majitele hotelu Marka Fraysse ve francouzském středohoří.

Je tudíž nabíledni, že vedle napětí, dobrodružství a překvapivých dějových zvratů audiokniha oplývá detailními a láskyplnými popisy degustací špičkových francouzských vín a opulentních gastronomických zážitků. Zjevně i v tomto případě autor ví velmi dobře, o čem píše, a patřičnému studiu rozhodně věnoval neméně času než poznávání francouzského charakteru a krajiny.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám