Hlavní obsah

Anna K bude hrát na Andělech Se Stringerem a Bessantem z Reef

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Anna K propojí svou doprovodnou kapelu s polovinou britské skupiny Reef a zahrají průřez nejznámějšími hity. Takový program si připravila česká zpěvačka na úvod letošního ceremoniálu k předávání cen Anděl. Na pódium Hudebního divadla Karlín pozve ve středu zpěváka Garyho Stringera a baskytaristu Jacka Bessanta.

Foto: Právo - Jan Handrejch

Anna K představí na Andělech hosty z Anglie.

Článek

Nespojí se s nimi přitom poprvé. Vystoupili společně již loni v pražské Hybernii, kde Anna K odehrála jeden z koncertů ze svého akustického turné. Letos vyšel záznam z něho na CD a DVD.

„Seznámili jsme se, když hráli na festivalu Jamrock, a tam jsme to vymysleli. Já byla na jejich koncertě v první řadě a Gary se další rok přišel na oplátku podívat zase na náš koncert. Bylo vtipné, jak se mi lehce třásly nohy, když jsem přímo pod pódiem uviděla stát a poslouchat celý koncert svého největšího idola. Gary s Jackem a teď už i s bubeníkem z kapely Reef mají akustickou partu StringerBessant a mně se líbí moc i tahle jejich akustická hudba. Tak jsem je pozvala, aby si se mnou zahráli v Hybernii. Byli úžasní, měli velký úspěch a moc se jim u nás pobyt líbil. Strávili jsme spolu týden a spřátelili se,“ řekla zpěvačka Právu.

Na Andělech se vedle nominovaných v roli hudebních hostů představí také Tomáš Klus, Jana Kirschner nebo Michael Kocáb a kytarista Glen Proudfoot.

Vyhlášení cen Anděl se odehraje ve středu 14. května v Hudebním divadle Karlín v Praze.

Reklama

Výběr článků

Načítám