Hlavní obsah

Ani Mordparta, ani Doktor Martin luštitele záhad nepotěší

Právo, Eva Zajíčková

Nový krimiseriál televize Prima Mordparta sice získal pro hlavní roli populárního herce Jiřího Bartošku, jenže už první epizoda prozradila, že na přípravě novinky se nejspíš dost šetřilo, takže s přízní diváků by to mohlo jít navzdory hvězdnému obsazení brzy z kopce.

Foto: Česká televize

Miroslav Donutil a Jitka Čvančarová v seriálu Doktor Martin.

Článek

Vypadá to totiž, že žádné jiné želízko v ohni seriál nemá. Jako detektivka nestojí první případ s názvem Nevěsta téměř za zmínku. Případ mladé ženy zavražděné noc před svatbou je až příliš průhledný a dojem nevylepšují ani herecké výkony, ani dialogy.

A ještě ke všemu nahrávka poskytnutá Právu probouzí soucitné přání, aby zvuk byl pouhý omyl, pracovní verze, která do vysílání nedoputuje. Jenže přišel někdy k recenzování nedodělek? Nepřišel. Záhada uštvaného funění herců a klapotu neviditelných podpatků bude tedy vyřešena až po uzávěrce tohoto vydání.

To druhá řada seriálu Doktor Martin s Miroslavem Donutilem, která včera zahájila zároveň s Mordpartou, vypadá opečovaněji. Seriál natočený podle britského originálu znovu sází na pohledné obrázky z horské obce pod Beskydami a znovu se pokouší dráždit zvědavost Martinovým nemotorným sbližováním s Jitkou Čvančarovou. O přízeň více než miliónu diváků, kterou získal v první sérii, se ale napoprvé uchází s pointou, která napovídá, že se už mělo raději skončit.

Za epidemií střevních potíží v Protějově se totiž tentokrát skrývá nová snaživá Martinova recepční, která vaří pacientům v čekárně kávu, a nová myčka nádobí, kterou doktor osobně špatně zapojil. Onen neškodně vyhlížející přístroj proto celý týden nasává vodu z odpadu, „tedy i z hajzlíku, doktore,“ a umývá v ní hrnky na kafe. A myl by je bez sebemenšího závanu podezření nerušeně dál, kdyby se nezašprajcl a nebyl poté odborně diagnostikován instalatérem.

Traduje se, že psát komediální zápletky je dřina. Žádný div, že občas dojde na blouznění z vyčerpání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám