Hlavní obsah

Angelina Jolie hledá lásku v jugoslávské válce

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herečka Angelina Jolie si pro svůj další jímavý příběh vybrala válečné pozadí. Připravovaný film, který ještě nemá oficiální název, se odehrává v Bosně devadesátých let.

Článek

Herečka uvedla, že natáčení začne na podzim. Příběh je zaměřen na pár, který se setká právě na začátku války a na to, jak je konflikt změní.

"Je to love story, ne politické prohlášení," upozorňuje Angelina v tiskovém prohlášení, které vydal komisař OSN pro uprchlíky. Herečka pro něj pracuje jako velvyslankyně dobré vůle.

Angelina Jolie se už o víkendu zastavila v Sarajevu a diskutovala o tom, jak pomoci vracejícím se válečným uprchlíkům. Ve filmu se prý objeví mnoho Bosňanů různého etnického původu.

O válečně-romantické drama se už Angelina Jolie pokusila v Hranici zlomu z roku 2003. Ačkoliv film slibně začínal, celkově spíše zklamal a kritika mu vyčítala řadu klišé, přehnané dojímání a často opakované prvoplánové "smutné oči".

Naposledy si zahrála v akčním filmu Salt. Tam ztvárnila agentku CIA Evelyn Saltovou, obviněnou ze špionáže, která musí jít sama proti všem a očistit svoje jméno. Film měl průměrné recenze, na americkém serveru Metacritic z nich vypočítali celkové hodnocení 65 % a podobně dopadl i na českém serveru ČSFD, kde vychází v průměru 60 %.

Reklama

Výběr článků

Načítám