Hlavní obsah

Aneta na Sázavafestu přidávala

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SÁZAVA

V malebném městečku Sázava se od čtvrtka do soboty konal 4. ročník Sázavafestu. Podle hlavního organizátora Pavla Kloupara jej navštívilo osm tisíc diváků, což je nejvíce v historii. V sobotu večer předal přímo na pódiu částku 50 tisíc Kč nadaci Život dětem. Očekávané bylo vystoupení SuperStar Anety Langerové se skupinou SPB. Zazpívala s ní pět skladeb.

Foto: archiv VLS

Prameniště Blanice

Článek

Vítězka soutěže Česko hledá SuperStar Aneta Langerová sice ohlásila, že se skupinou SPB zazpívá na Sázavafestu jen dvě nebo tři skladby, nakonec jich zaznělo pět. Mezi nimi jeden duet. Langerová se při některých představila také jako kytaristka.

"Přišla jsem na pódium, začala zpívat a pak jsem ucítila, že chci zůstat ještě na další dvě písničky," vysvětlila Langerová Právu. "Chci se řídit tím, co cítím, a protože jsem ty dvě skladby jakž takž znala, tak jsme na sebe s klukama mrkli a byli jsme domluveni."

Určitou roli v tom sehráli i její přátelé roztroušení mezi diváky. Aneta pochází z Říčan a v okolí nedaleké Sázavy kdysi se skupinou SPB, v níž účinkovala před svým vstupem do televizní soutěže, odehrála několik koncertů.

Na Sázavafestu zpívala i coververzi slavné písně skupiny Steppenwolf Born To Be Wild. "Je to takový posázavský hit. Přátelé v publiku by mi asi neodpustili, kdybych ho nezazpívala," usmívala se.

Zpěvačka své hudební přátele po všech stránkách převyšovala. Jejich výkon byl průměrný, což mezi diváky vyvolalo otázku, zda bylo dobré zařadit SPB do hlavního času na hlavní scéně.

Langerová se učí texty

V následujících dnech bude pokračovat v práci na realizaci své první desky, která by měla vyjít na začátku září. "Minulý týden jsem jen tak pro svou představu nazpívala hrubé základy vokálních linek. Zkusila jsem si různé texty, protože se nám jich sešlo opravdu dost. Tento týden už začneme nahrávat naostro, takže si teď šrotím texty."

Langerová se letos představila na dvou letních festivalech. Kromě Sázavafestu vystoupila na začátku července jako host skupiny Divokej Bill ve skladbě Malování na Rock for People v Českém Brodu.

Stálice Bárta a folkové osobnosti

Výtečné byla na Sázavafestu vystoupení písničkářů Karla Plíhala a Jiřího Schmitzera, které pořadatelé zařadili jako malý žánrový přesah, tradičně Dana Bárty se skupinou Illustratosphere, Vypsané fixy či Wohnoutu.

"Byl to prima festival. Koncert se nám povedl, diváci byli báječní. Líbí se mi zdejší útulné a krásné prostředí. Navíc se nám hezky hrálo, technicky bylo všechno dobře zabezpečené," řekla Právu zpěvačka Anna K., která vystoupila v sobotu.

Reklama

Výběr článků

Načítám