Hlavní obsah

Aneta Langerová a Korben Dallas ve vodním klipu k písni o lidských hranicích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako lákadlo na listopadové koncerty české zpěvačky Anety Langerové a slovenské skupiny Korben Dallas vychází jejich společná písnička Neustoupím. Doprovází ji klip natočený na rakouském jezeře Neusiedler See. Spolupráce navazuje na první společnou skladbu Sen vydanou před sedmi lety i před třemi roky plánované turné k EP Konečně. To však bylo kvůli pandemii několikrát přeloženo a zrušeno. Nový klip má na Novinkách.cz premiéru.

Aneta Langerová a Korben Dallas v klipu k písničce NeustoupímVideo: Archiv umělců

 
Článek

„Od prvního okamžiku, kdy jsem se s Korben Dallas potkala a natočili jsme písničku Sen, jsem věděla, že spolupráce bude někdy pokračovat,“ říká Langerová.

Foto: Helena Kadlčíková

Juraj Benetin a Aneta Langerová v novém klipu.

„Chuť se opět potkat nejen ve studiu v nás zůstala dodnes. A tak chlapci napsali další krásnou píseň, která doplňuje naši nekonečnou sbírku. Skladba hovoří o lidských hranicích, o tom, že neexistuje jistota, co přinese zítřek, ale také o tom, že život není tak dlouhý, abychom dělali kroky směrem, kterým nechceme. Je to napínavý dialog dvou přístupů k životu. Teď by mě jen zajímalo, který z nich bude posluchači bližší.“

Autorem klipu k písni Neustoupím je Braňo Špaček. „Klíčové je pro mě to, jaký je prostor mezi zvuky v písničce, kde je v tom spektru rytmus, síla a barva zvuků a melodie zpěvu. To mi řekne, v jakém prostředí se bude odehrávat obraz. V tomto případě je to vodní hladina,“ vysvětluje Špaček koncepci klipu.

Foto: archiv umělců

Aneta Lanegrová a Juraj Benetin z kapely Korben Dallas při natáčení klipu.

„Co se týká obsahu, vždy se držím toho, co právě žijeme. Je to příběh o tom, že i po apokalypse vztahy mezi námi zůstávají. Jsou důležitější než všechny věci, kterými jsme obklopeni. A i kdyby všechno zaplavila voda, naděje se skrývá ve vztazích,“ doplňuje Špaček.

„Stáli jsme po kolena ve vodě, okolo nás procházely rakouské rodiny, nad hlavami nám lítal dron a nervózní turisté čekali, než Aneta a Juraj vrátí půjčený motorový člun,“ popisuje natáčení bubeník kapely Korben Dallas Ozo Guttler.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám