Hlavní obsah

Andělé marně bojují o prestiž

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před týdnem vyhlásili IFPI ČR a Lewron Music Center nominace na ceny Akademie populární hudby Anděl 2009. Některá média potom upozornila, že ve dvou kategoriích je nezískali ti, kteří je podle počtu hlasů mít měli, nýbrž ti, kteří měli chuť a čas zúčastnit se ceremoniálu 17. dubna v Praze a živě tam vystoupit.

Článek

Pořadatelé bez upozornění členům akademie změnili pravidla a namísto Jarka Nohavici, který má ten den koncert v Polsku, a Kabátu, jenž nechtěl hrát naživo, instalovali do trojky nominovaných Michala Hrůzu, respektive skupinu Kašpárek v rohlíku. Ti byli v hlasování akademiků čtvrtí.

V pátek už Michal Hrůza a Kašpárek v rohlíku nominaci neměli, protože pořadatelé vrátili pravidla tam, kde měla od počátku být. Nohavica a Kabát už nemusí vystoupit živě, stačit bude šot.

Ceny Anděl bojují dlouhodobě o prestiž. Skandál z minulého týdne napovídá, že ji letos asi nezískají. Svévolnou změnou pravidel proti sobě pořadatelé postavili hudební i mediální svět. Je to dlouhodobý trend, který opravňuje k otázce, zda má vůbec smysl takové ceny mít.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám