Hlavní obsah

Američtí The Virus přivezou řízný punk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

The Virus z Filadelfie hrají od svého vzniku v roce 1998 přímočarý řízný street punk plný vzteku a agrese. Soubor, který v roce 2013 obnovil činnost, vystoupí ve středu 29. dubna v pražském klubu Futurum.

Foto: viruspunks

Skupina The Virus

Článek

The Virus se dali dohromady v roce 1998. Ve stejném roce natočili své první dvě písně na split s The Manix a o rok později EP Global Crisis. První album Still Fighting For a Future vyšlo v  roce 2000, tehdy ale začaly první personální problémy, když kapelu opustil zpěvák Mike Virus a k mikrofonu se postavil kytarista Fat Dave. Popularita skupiny však dále rostla, byli na turné s The Casualties a Endless Struggle a vystupovali na velkých punkových festivalech v USA i v Británii.

V roce 2003 nahráli další dlouhohrající desku Nowhere To Hide, ale současně skupina přišla o dalšího zakládajícího člena, opustil ji Fat Dave a skupina si musela najít nového zpěváka. Přestože soubor dále koncertoval, v roce 2004 se rozešel.

Foto: viruspunks

Mike Virus na koncertě

Na jaře 2013 se však jádro skupiny i s Mike Virusem opět sešlo a skupina obnovila činnost. Na jaře 2015 je na Evropském turné, v jehož rámci zahraje i v Praze.

Před The Virus vystoupí pražští P:N:S.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám