Hlavní obsah

Alexandrovce u nás bude příští rok doprovázet Daniel Hůlka

Právo, jaš, kul

Ruský soubor Alexandrovci se zase vrátí do Čech. Tuzemské turné zahájí 12. května příštího roku v KV Areně v Karlových Varech. V plánu má tucet koncertů, přičemž dva jsou naplánované do Prahy, Pardubic, Liberce, Brna i Ostravy. Jejich hostem bude Daniel Hůlka.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Alexandrovci jsou v Čechách častými hosty.

Článek

„Nabídka na vystupování s Alexandrovci mě potěšila. Nejsem jejich skalní fanoušek, ale jejich tvorbu sleduji jako tvorbu nejlepšího mužského pěveckého sboru na světě,“ sdělil Hůlka, který bude na koncertech vystupovat se třemi písněmi.

„Budu zpívat árii Vodníka z Dvořákovy Rusalky, árii Nespravedlivý Bůh z muzikálu Dracula od Karla Svobody a Zdeňka Borovce a také píseň Ráj, kterou napsal řecký skladatel Vangelis a česky ji pro mě otextoval Zdeněk Borovec,“ prozradil.

Po koncertu v Karlových Varech se Alexandrovci s Hůlkou přesunou do Českých Budějovic (14. května), Prahy (dva koncerty 15. května), Pardubic (dva koncerty 16. května), Liberce (18. a 19. května), Brna (21. a 22. května) a Ostravy (dva koncerty 23. května).

Akademický soubor písní a tanců Ruské armády A. V. Alexandrova, později takzvaní Alexandrovci, má historii sahající až do roku 1928. Tehdy zahájil svou činnost s dvanácti členy.

V současnosti má více než tři sta členů a koncertuje po celém světě. Na rozdíl od mnoha jiných souborů je jeho obvykle čtyřhlasý zpěv založen více na basových a barytonových hlasech než na tenorech. Tenor se v podstatě neprosadí.

Ceny vstupenek na koncerty v České republice v roce 2021 se budou pohybovat od 490 do 1490 korun.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám