Hlavní obsah

Adventní kalendář Opery Národního divadla

Právo, rh

Netradiční projekt, na němž se podílejí sólisté i členové orchestrů a sborů Opery Národního divadla a Státní opery, vzniká v těchto dnech bez diváků na různých místech historických budov naší první operní scény v Praze. Adventní kalendář Opery Národního divadla online slibuje posluchačům nejen koledy a písně s adventní a vánoční tematikou, ale i další hudební skvosty.

Foto: Sergei Gherciu

Adventní kalendář vzniká v reprezentativních prostorách budov Národního divadla a Státní opery.

Článek

Umělci chtějí tímto činem povzbudit své příznivce i všechny, kteří hudbu v tomto období vnímají jako jeden z pilířů svobody ducha.

„Jsem velmi hrdý na všechny naše sólisty i členy obou uměleckých souborů za spolupráci na tomto díle, které jistě bude v nadcházející adventní době každodenním milým dárkem,“ říká Per Boye Hansen, umělecký ředitel Opery Národního divadla a Státní opery.

Do 25. prosince bude na Facebooku, Instagramu a kanálu YouTube Opery ND pro každý den nachystáno jedno hudební překvapení. Režii projektu má Magdalena Švecová, program vybral dramaturg Opery ND Beno Blachut a videa natočil italský kameraman Marco Chiodi.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám