Hlavní obsah

ABBA se vrátila, aby skončila

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benny Andersson a Björn Ulvaeus ze švédské skupiny ABBA v rozhovoru pro list The Guardian potvrdili, že comebacková nahrávka čtveřice přinese její poslední novou hudbu. Po vydání alba Voyage se sice představí ve formě animovaných avatarů v několika koncertních show v Londýně, oba nicméně trvají na tom, že to bude vše. „Je to tak. Musí to tak být,“ řekl Andersson.

Foto: ABBA Voyage/Twitter

ABBA se vrátila jenom na skok.

Článek

Původní konec kapely v roce 1982 byl zahalen tajemstvím, protože členové skupiny nikdy oficiálně neoznámili rozchod. „V roce 1982 jsme vlastně neřekli, že je to všechno. Nikdy jsme také neřekli, že se ABBA nevrátí. Ale teď můžeme říct, že je to vše,“ dodal Andersson.

On i Ulvaeus trvají na tom, že to, co se nyní kolem skupiny děje, není začátek nové éry a že oni a jejich spoluhráčky Agnetha Fältskogová a Anni-Frid Lyngstadová už nikdy nebudou společně nahrávat.

ABBA brzy potěší fanoušky jedním z nejočekávanějších alb v historii hudby, Voyage. Vyjde 5. listopadu a bude obsahovat deset nových písní včetně již představených singlů I Still Have Faith In You, Don’t Shut Me Down a Just a Notion. Předchozí deska kvarteta, Visitors, vyšla v listopadu 1981.

Spolu s informací o novém albovém počinu členové kapely ohlásili sérii neobvyklých koncertů, na kterých nevystoupí osobně, ale v digitální verzi jako speciálně upravení avataři, takzvaní ABBAtars. Vyvinula je společnost Industrial Light & Magic založená režisérem Georgem Lucasem, která vytváří pokročilé speciální efekty pro filmy.

Digitální inkarnace hudebníků bude doprovázet živá desetičlenná kapela a koncerty se budou konat ve speciálně postavené aréně v Londýně. První se uskuteční 27. května 2022.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám