Hlavní obsah

4+4 dny v pohybu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Již podeváté, poprvé však na jaře, se uskuteční ve dnech 21.-28. května v Praze festival soudobého divadla 4+4 dny  v pohybu. Festival mapuje světové i naše divadelní dění, jež se programově odehrává mimo divadelní sály a divadelní budovy.

Foto: Petra Jurásková

Po ranní směně odjíždí domů z areálu firmy desítky cyklistů.

Článek

Každoročně obsadí zúčastnění performeři nějakou divadlem dosud neobjevenou lokalitu či opuštěný objekt, a tam po 4+4 dny nabídnou divákům netradiční, většinou taneční a pohybové divadlo.

Letos se festival odehraje ve Stromovce, v cirkusovém stanu postaveném na louce u Šlechtovy restaurace. Část se také bude konat na "scénách pro nové divadlo", v Divadle Alfred ve dvoře a v NoD. Během osmi dnů na něm vystoupí umělci a seskupení z Česka, Izraele, Nizozemska, Francie, Mexika, Slovinska, Německa, Itálie, Rumunska, Švýcarska a Slovenska. O festivalu kdysi řekl scénograf Michal Caban: "Baví mě na něm, že přiváží mně neznámé umělce s mně neznámým uměním do mně neznámého prostředí. Proto si jej, pokud to bude možné, nenechám nikdy ujít."

Kdo chce vědět, co dnes hýbe nezávislým, hledajícím, živým, "alternativním" divadelním uměním, najde to v následujících osmi květnových dnech ve Stromovce. Od 12 hodin do hluboké noci bude navíc denně přístupný "alternativní" BARherbBAR s "alternativní" obsluhou českých performerů.

Podrobný program festivalu, jehož je Právo mediálním partnerem, najdete na www.ctyridny.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám