Hlavní obsah

Zvrhlík měl znásilňovat dívky u výtahu

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Celkem šest mladých dívenek má podle obžaloby na svědomí jednatřicetiletý Lukáš Dostál z Brna. Loni na podzim měl řádit v brněnských ulicích, kde si vybíral osamocené dívenky u dveří činžovních domů, které pak zatlačil do temných zákoutí domu nebo do výtahu a tam je měl osahávat a znásilnit.

Článek

Jeho nejmladší oběti bylo podle státní zástupkyně teprve sedm let. Nyní mu v případě uznání viny hrozí až 12 let za mřížemi. Jeho případ začal v pondělí projednávat brněnský Krajský soud.

U všech útoků podle žalobkyně Zuzany Zámoravcové postupoval muž takřka stejně. Za dívkami se podle jejích slov natlačil do domu, osahával je, některé dokonce ohrožoval nožem. V jednom případě měl dívku natlačit do výtahu a tam ji strkal prst do pochvy, další zase údajně vysvlékl kalhoty a kalhotky a líbal ji v rozkroku.

Nic jsem neudělal, malé holky mě neberou, nemám žádné pedofilní sklony. Zajímá mě jen moje přítelkyně.
Lukáš Dostál

„Poslala jsem jen dceru do blízkého obchodu, najednou zabušila na dveře a brečela, že ji chtěl někdo ukrást nebo unést a ublížit. Dodnes se bojí sama usínat, nechce chodit ven, venku se bojí lidí,“ prohlásila u soudu jedna z matek napadených děvčátek, přičemž stejné zážitky prezentovaly u soudu i ostatní matky.

Sám Dostál se u soudu pochechtával a odmítal jakoukoli vinu. „Nic jsem neudělal, malé holky mě neberou, nemám žádné pedofilní sklony. Zajímá mě jen moje přítelkyně. Nikdy jsem neměl žádný problém s holčičkami, a to jsem třeba pracoval i u kolotočů. Jsem slušný, inteligentní člověk, který nemá žádný problém,“ tvrdil u soudu Dostál, u něhož mimo jiné policisté našli v mobilu množství fotografií malých dětí.

Kromě těchto útoků má mít muž na svědomí ještě znásilnění své známé. Soudkyně Dana Kancírová v pondělí jednání odročila kvůli výslechu znalců a dalších svědků. Verdikt by si mohl Dostál vyslechnout už příští týden.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám