Hlavní obsah

Zrušenou akci bruslaře Pljuščenka vyšetří policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Velikým skandálem skončilo páteční vystoupení krasobruslaře a trojnásobného mistra světa Jevgenije Pljuščenka (22). Krátce před zahájením akce Art on Ice oznámil překvapivou zprávu - Pljuščenko se na ledě neobjeví. V hale sice byl, ale jen jako divák. Někteří z diváků podali na organizátory trestní oznámení a vše bude řešit česká policie.

Foto: Petr Pokorný

Heligonkáře přivítal v Bukovsku zaplněný sál. Na snímku Magdalena Janotová.

Článek

"Bohužel se stalo to, co se stalo. Dnes v šest hodin ráno jsme se od Pljuščenkova agenta dozvěděli, že nedostal jako amatérský sportovec od federace povolení vystoupit na této show," vysvětloval po skončení show její promotér Roberto Cosso.

"Postoj pořadatelů mě rozčílil," sdělila jedna ze zklamaných účastnic vystoupení Novinkám. Na představení byla s malou dcerou. Postup organizátorů označila za klamavou reklamu.

"I každé oblastní divadlo vám vrátí vstupné, když jim onemocní titulní postava," doplnila s tím, že divákům nikdo vrácení peněz nenabídl.

Hrozba vyloučení

Pljuščenkovi hrozilo za porušení zákazu vyloučení ze světa amatérských sportovců. Nemohl by se tak představit na příštím světovém šampionátu.

Právě nový program chystaný na mistrovství světa v roce 2005 chtěl Pljuščenko v Praze předvést.

Podle Cossa vystoupení nejlepšího krasobruslaře současnosti zakázala buď ruská, nebo přímo světová federace, přesnější informace zatím neměl.

"Snažili jsme se celý den povolení získat, ale až půl hodiny před začátkem akce nám řekli definitivní ne," dodal Cosso s tím, že Pljuščenko nevystoupí ani v Budapešti.

Pozdravil diváky

Pljuščenko měl v show vystoupit živě ve dvou číslech programu, ale místo toho pořadatelé promítli na velkoplošné kostce u střechy haly alespoň záznam jeho jízdy, který krasobruslař ještě odpoledne stačil natočit.

"Je mi to líto, chtěl jsem vystoupit, ale nemůžu," řekl  divákům v hale, kam přišel bez bruslí, ale alespoň osobně fanoušky pozdravil z pódia a omluvil se.

Lístek na představení stál 1190 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám