Hlavní obsah

Zřícená střecha domu v Příbrami zavalila několik lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V Příbrami se v sobotu odpoledne zřítila střecha rekonstruovaného domu. Suť podle prvních informací zavalila šest nebo osm dělníků, čtyři se podařilo vytáhnout, po dalších se pátralo. Policie po poledni uvedla, že už nikoho nepohřešuje, protože další čtyři dělníci byli na obědě. Vytažení lidé utrpěli zranění, jeden z nich je zraněn vážně.

V centru Příbrami se zbortila střechaVideo: pribram.cz

 
Článek

„Zasahujeme u destrukce rekonstruovaného objektu. Podle prvotních informací se pod troskami mělo nacházet šest lidí, čtyři z nich jsme již vytáhli a po zbylých dvou pátráme,“ řekl Novinkám v poledne mluvčí hasičů Tomáš Bakalář.

Podle některých zdrojů mohla střecha spadnout na osm lidí, přičemž čtyři by ještě stále mohli být pod sutinami. Policie pak zhruba po hodině uvedla, že po nikom se už nepátrá, protože další čtyři dělníci byli na obědě.

„Při rekonstrukci neobývaného činžovního domu došlo k pádu střechy. Na stavbě mělo tou dobou pracovat osm stavebních dělníků. Čtyři z nich byli v době pádu střechy v objektu a podařilo se je vytáhnout. Po zbylých čtyřech lidech se pátralo uvnitř objektu i mimo něj, protože jsme měli mimo jiné informaci o tom, že by mohli být na obědě. Zbylé čtyři dělníky se pak podařilo opravdu vypátrat mimo budovu, všichni čtyři jsou v pořádku,“ řekla Novinkám policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.

Foto: Pavel Jaňurek

U místa neštěstí přistál vrtulník.

„Do péče jsme převzali čtyři lidi, z nichž tři jsme po ošetření ponechali na místě, čtvrtý pacient utrpěl mnohačetná zranění a po ošetření byl letecky transportován do motolské nemocnice,“ řekla Novinkám mluvčí středočeské záchranky Monika Nováková.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policie okolí budovy zahradila.

Zřítila se část rekonstruované budovy v Tyršově ulici, na místo vyrazily i jednotky hasičů mimo jiné z Kladna či Slaného se speciální technikou a aktivován byl pražský USAR tým (specializovaný tým na vyhledávání a záchranu osob v sutinách, pozn. red). Záchranáři vyhlásili traumaplán. Z Prahy vyrazila na pomoc kromě letecké posádky s vrtulníkem také jedna pozemní záchranářská posádka a velkokapacitní speciál Fénix. Povolán byl také sací bagr. Jde o speciální stroj na odsávání materiálu, jako je zemina nebo suť.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám