Hlavní obsah

Zraněný cyklista strávil ve skalách Jizerských hor dvě noci. Našel ho pes

Dva dny strávil nedobrovolně 70letý cyklista ve skalní průrvě v Jizerských horách. Havaroval na kole ve špatně přístupném místě a záchranáři ho i s policisty hledali dva dny. Našel ho psovod.

Foto: Horská služba

Záchranáři našli cyklistu po dvou dnech.

Článek

Horskou službu požádali o pomoc policisté v sobotu večer. Do akce vyrazili rovněž hasiči, psovod a vrtulník. Muž se měl ztratit na severním úbočí Jizerských hor. Pátrání po něm ale až do pondělí nepřineslo žádné výsledky.

Cyklista v Brdech nezvládl sjezd a spadl, v nemocnici zemřel

Krimi

V pondělí oblast hledání záchranáři zúžili natolik, že kolem poledne našli v oblasti Červených skal jeho kolo. „Kolo bylo mimo cesty a v tak obtížném terénu, že šlo jen těžko pochopit, jak se na místo dostalo. To už bylo jasné, že jsme blízko, ale i tak trvalo ještě další čtyři hodiny, než muže našel hasičský psovod ve skalní průrvě,“ uvedl náčelník Horské služby Jizerské hory René Mašín.

Foto: Horská služba

Kolo by ve špatně přístupném terénu.

Senior byl podle svých slov ve skalách dvě noci, ale přesto byl podle záchranářů v celkem dobrém stavu. Trpěl dehydratací, byl podchlazený a otlučený z pádu. Na místo byl proto přivolán vrtulník. Posádka cyklistu v podvěsu přepravila na místo, kde byl naložen na palubu a transportován do nemocnice.

Náčelník horské služby na dotaz Novinek doplnil, že muž měl s sebou mobil, kterým komunikoval s kamarádem. Ten se však už v sobotu večer vybil. Jak se muž do místa, kam se téměř nedá ani dojít, dostal, záchranáři netuší.

Reklama

Výběr článků

Načítám