Hlavní obsah

Zpěvák Savka o rvačce zřejmě mlží

Právo, Martin Polák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOKOLOV

Muzikálový zpěvák a finalista SuperStar Tomáš Savka, který se o silvestrovské noci popral na zábavě ve Starém Sedle na Sokolovsku, kde utrpěl několik řezných ran, zřejmě nemluví o incidentu úplnou pravdu. Vyplývá to z konfrontace jeho tvrzení a dosavadních výsledků policejního vyšetřování.

Foto: Kateřina Konečná

Četnictvo zasahuje...

Článek

Podle Savky incident začal tím, že mu někdo před hospodou propíchal pneumatiky.

"Podle našeho šetření si pan Savka pneumatiky poškodil nárazem do obrubníku, když jel do sokolovské nemocnice. Míru poškození vozu ale ještě prošetřujeme," uvedl policejní ředitel v Sokolově Oldřich Tomášek s tím, že Savka při cestě za lékařem byl podnapilý. "To se ale dá pochopit, byl ošklivě zraněný," poznamenal ředitel.

Policie také potvrdila, že Savka jednou boural ještě při cestě do Starého Sedla, kam na zábavu podle svědků přijel údajně už podnapilý. "Našli jsme místo, kde se to stalo, šetříme to jako přestupek," řekl Tomášek. Zároveň poukázal na to, že při rvačce byli zraněni čtyři lidé, včetně Savky. "Velmi pečlivě zhodnotíme míru zavinění jednotlivých zúčastněných," zdůraznil.

Savka v úterý po výslechu na sokolovské policii však znovu tvrdil, že do nemocnice jel celou cestu s propíchanými gumami. "Někdo mi před restaurací propíchl gumy, načež se tam objevilo pár kluků, kteří měli nemístné poznámky na mou osobu. Následně došlo k tahanici, kdy já jsem skončil ve výkladu," popsal svou verzi zpěvák, který připustil, že na zábavě popíjel.

"Nikdo nebyl schopen mě odvézt do nemocnice. Ano, odjel jsem s autem s propíchanými gumami," prohlásil.

Zatím žádná trestní oznámení

Jeden ze zraněných mladíků Právu řekl, že Savka byl sprostý a agresivní. "Mám zraněnou sítnici v oku, ale o trestním oznámení jsem neuvažoval," poznamenal muž, který si nepřál zveřejnit své jméno. "Jeden z mých kamarádů mi přispěchal na pomoc. Dnes je v nemocnici se zlomenou rukou," doplnil.

Naopak spolumajitel restaurace, kde se událost odehrála, Jan Kundrát tvrdí, že Savka byl v restauraci klidný. "Neměl žádnou ochranku, choval se skvěle, o všechno slušně požádal a vše zaplatil," řekl. "Šel domů v pohodě a nikoho neurážel," dodal.

Trestní oznámení nepodá ani Savka. "Nemám tendenci někoho stíhat a nechci se mstít," řekl zpěvák s tím, že kdo rvačku začal, neví. "Ztratil jsem nějakou krev, takže si to nepamatuji," řekl.

Savka má nyní na tváři asi 16 stehů a na veřejnosti se ukáže zřejmě až 13. ledna v muzikálu Miss Saigon.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám