Hlavní obsah

Znásilnil 13letou dívku. Vrchní soud mu potvrdil šest let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chtěl ukojit své sexuální touhy. Jenže si k tomu vybral 13letou dívku, která byla navíc opilá. Krajský soud v Ostravě ho letos v lednu za znásilnění a ohrožování výchovy mládeže poslal na šest let za mříže. Muži, jemuž hrozilo až 12leté vězení, se to nelíbilo. František Omámik tvrdil, že nic neudělal. Prý byla iniciativa výhradně na straně dívky, a tak se odvolal. Vrchní soud v Olomouci mu ale ve čtvrtek trest potvrdil. Dívce musí navíc zaplatit 350 tisíc korun jako nemajetkovou újmu.

František Omámik u olomouckého vrchního soudu.Video: Petr Marek, Novinky

 
Článek

„Nalézací soud shromáždil dostatek důkazů a v takové kvalitě, aby mohl ve věci rozhodnout. Jeho verdikt je zákonný a závěry v něm logické a také správné. Proto jsme odvolání obžalovaného zamítli jako nedůvodné,“ vysvětlil předseda senátu olomouckého vrchního soudu Milan Kaderka.

Podle něj obžalovaný, ač tvrdil opak, jednoznačně věděl, jaký je věk poškozené.

Důrazně také odmítl jeho obhajobu. „Hájil se tím, že poškozenou byl v podstatě znásilněn on, nebo jí byl minimálně pohlavně zneužit, že byl z toho v takovém šoku, že se nebyl schopen jejímu jednání bránit,“ popsal Kaderka.

Opilec, který pustil porno desetileté vnučce a znásilnil ji, dostal pět let

Krimi

„Tato verze je podle nás absurdní, neuvěřitelná, zcela nevěrohodná. Kdyby tomu tak skutečně bylo, mohl vstát a ze stanu, kde se všechno odehrálo, ihned odejít. Nic takového neudělal a ani nevysvětlil proč,“ dodal soudce.

Trest pak označil za přísný, ale jen na první pohled. „Je jen rok nad spodní hranicí zákonné sazby. Obžalovaný se nepřiznal. A jsou tu následky na duševním stavu poškozené, které se do budoucna mohou i rozvinout,“ konstatoval.

Vše se událo loni v noci z 22. na 23. července v kempu v Podhradí, místní části Vítkova na Opavsku. Omámik tam využil stavu opilosti dívky, přičemž jí sám nejméně jednou nalil vodku s džusem, což v kombinaci s předchozím požíváním alkoholu u dívky vyvolalo nevolnost spojenou se zvracením a ztrátou stability.

Nebyla se schopna adekvátně bránit. Chlípník si k ní pod záminkou péče o ni lehl v době, kdy byla přikryta spacákem.

Foto: Petr Marek, Novinky

František Omámik u olomouckého vrchního soudu.

Začal ji osahávat na prsou a přirození, zasunul jí ruku pod kalhotky, prsty do vagíny, stáhl jí kalhotky pod kolena, vagínu lízal, poté přisunul její hlavu ke svému penisu a poškozená mu provedla orální pohlavní styk.

Poté si na ni lehl a vykonal soulož. Dívka v důsledku jeho počínání utrpěla posttraumatickou stresovou poruchu s dobou léčení osm až deset měsíců.

Omámik vinu nikdy nepřiznal. Tvrdil, že vše se událo výhradně z inciativy poškozené. On prý jen ležel v šoku ve stanu a nebyl schopen se bránit. Znásilnit dívku ani nemohl, neboť se mu prý neztopořil penis.

Vše podle něj skončilo ve chvíli, kdy mu dívka řekla, že jí to už stačí, protože už je střízlivá, a vyhnala ho ze stanu. Předtím se neznali. Seznámili se, když ji a její kamarádku do kempu vezl z popudu svého bratra na akci, které se tam účastnil s přáteli.

Recidivista měl znásilnit 12letou dívku. Podle znalkyně ale není pro společnost nebezpečný

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám