Hlavní obsah

Znalec se v případu zbití seniora přiklonil k verzi hokejisty Dudy

Právo, Martin Polák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soudní znalec v oboru čelistní, obličejové a ústní chirurgie Josef Podstata ve středu u Okresního soudu v Karlových Varech podpořil verzi hokejisty Radka Dudy.

Foto: Martin Polák, Právo

Radek Duda na chodbě okresního soudu v Karlových Varech při předchozím líčení

Článek

Ten se tam zpovídá z výtržnictví, kterého se měl dopustit podle spisu tím, že letos 25. ledna v Karlových Varech svým luxusním BMW málem přejel 63letého seniora a pak ho ještě zmlátil. Penzistu nakonec museli ambulantně ošetřit v karlovarské krajské nemocnici. Dudovi hrozí až dva roky ve vězení.

Znalec, jehož posudek si vyžádal hokejistův advokát, před soudem uvedl, že podle lékařské zprávy nebyl Dudův údajný útok tak agresivní a nebezpečný, jak uvedl penzista Josef Havlíček a někteří svědci. Ti hovořili o spršce ran pěstí do hlavy. „Nelze jednoznačně potvrdit verzi poškozeného, spíše je to blíže k verzi obžalovaného. Mohu vyloučit silné údery pěstí do hlavy,“ prohlásil Podstata.

Havlíček před časem u soudu uvedl, že mu známý hokejista přetáhl přes hlavu svetr a přibližně desetkrát ho udeřil pěstí do hlavy.

Duda v roce 2005 čelil obvinění, že po zápase ve Vsetíně napadl fanouška. V Českých Budějovicích se zase na tréninku popral se spoluhráčem a v Liberci napadl v kabině hráče druhého týmu.

Soudkyně bude vyžadovat ještě jeden znalecký posudek, líčení ve středu odročila na neurčito.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám