Hlavní obsah

Zmizelý senior na Břeclavsku utonul

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pavlov

Tragicky skončil výlet šestašedesátiletého seniora do kempu v Pavlově na Břeclavsku. Jeho tělo našel povolaný pátrací tým až v neděli.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Vodní záchranáři v přístavišti Pavlov

Článek

Krátce po šestnácté hodině v pátek ohlásila žena, že se z koupání nevrátil její manžel. Zaplavat si šel zhruba ve čtrnáct hodin, a když se nevracel, začala se o něj bát.

„Deset minut po ohlášeném zmizení už letěl do akce vrtulník letecké služby Policie ČR, s pátráním pomáhali členové Vodní záchranné služby Pavlov a informovaný byl i kapitán lodní dopravy, aby věnoval zvýšenou pozornost dění na vodě,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Petr Příkaský.

Záchranáři a policisté prohledávali i břehy. Z vodní hladiny místo prohledávaly posádky čtyř člunů, na břehu pak vodní záchranáři nasadili své speciální vozidlo. Po setmění ve 21:40 velitel pátrací akci přerušil. Neúspěšně pokračovalo i další den.

„V neděli po osmé hodině ráno pátrání pokračovalo. Do akce se zapojila policie, vodní záchranáři, hasiči včetně dobrovolných. Kolem půl jedenácté pátrací tým tělo pohřešovaného muže objevil ve vodách přístaviště asi pět metrů od břehu. Případem se dále zabývá policie,“ dodal Příkaský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám