Hlavní obsah

Zmatená seniorka na Hodonínsku šla v noci po silnici bez reflexních prvků

Kyjov

Nečekané překvapení v noci na středu čekalo na policejní hlídku na Hodonínsku. Na silnici na kraji Kyjova ve směru na Brno se v noci pohybovala seniorka, a to bez reflexních prvků.

Zmatená chodkyně na HodonínskuVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté u ženy zastavili. Seniorka je ignorovala, chtěla dál kráčet do míst, kde si myslela, že bydlí.

„To vše se dělo ve tmě a za husté mlhy. Jen šťastnou náhodou takto neviditelnou chodkyni nikdo za špatného počasí nepřehlédl a nesrazil,“ uvedl ve středu policejní mluvčí Petr Vala.

Silně dezorientovaná důchodkyně se s policisty moc bavit nechtěla, byla odhodlaná kráčet k domovu a z předchozích hodin si moc nepamatovala.

„Až později vyšlo najevo, že žena byla téhož dne ošetřena ve zdejší nemocnici, ale na domluvený odvoz sanitním vozem již bohužel nepočkala. Bláhově se totiž rozhodla, že se na více než dvacet kilometrů dlouho cestu domů vydá raději po svých. Korunu ale všemu nasadila, když několik desítek minut šla úplně špatným směrem,“ dodal mluvčí.

Hlídka přivolala zdravotníky, kteří se o seniorku dále postarali.

Foto: Policie ČR

Zmatená seniorka na silnici na Hodonínsku

Při této příležitosti policisté připomínají legislativu, která chodcům při pohybu mimo obec nařizuje za snížené viditelnosti nošení reflexních prvků na straně do vozovky.

Může jim to zachránit život, protože je další účastníci silničního provozu uvidí dříve.

Reklama

Výběr článků

Načítám