Hlavní obsah

Zloději si počkali, až majitelé odjedou do zahraničí. U Prahy vykradli několik domů

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha-venkov

Při dalších vloupáních do rodinných domů v okolí Prahy, ke kterým došlo ve čtvrtek, vznikla škoda za několik desítek tisíc korun. Po pachatelích policie pátrá, nic konkrétního zatím nemá. Podle kriminalistů se podezřelí vloupali do domů, jejichž majitelé nebyli doma.

BEZ KOMENTÁŘE: Vloupání v ŽelivciVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Policie pátrá po několika podezřelých od čtvrtečního večera v okrese Praha-východ. K vloupáním došlo v Želivci, části obce Sulice.

„Policisté přijali na tísňové lince hovor od oznamovatelky zdržující se v zahraničí, že mělo dojít k vloupání do jejího domu v Sulicích,“ sdělila v pátek mluvčí policie Vlasta Suchánková. Jak přesně se majitelka v cizině dozvěděla o vloupání, mluvčí neupřesnila.

Další vloupání do domů u Prahy, na pomoc policistům startoval vrtulník

Krimi

Policie do pátrání nasadila několik desítek policistů a vrtulník. „Vlastní činností pak policisté zjistili násilné vniknutí do dvou dalších sousedních domů, ve kterých nebyli majitelé,“ upřesnila mluvčí.

Kriminalisté případ vyšetřují jako porušování domovní svobody, poškození cizí věci a krádeže.

Kdo to je? ptá se policie u fotografie z Prahy-východ, kde řádí gang zlodějů

Krimi

„Na rodinných domech byla způsobena škoda násilným vniknutím, a to v řádech desítek tisíc. Zda bylo i něco odcizeno, bude zřejmé až poté, co se k věci vyjádří majitelé domů,“ dodala Suchánková s tím, že podezřelé se zatím nepodařilo vypátrat.

Rovněž není zřejmé, jestli mají pachatelé něco společného se sérií vloupání v okolí Prahy z předešlých týdnů, kvůli kterým policie zřídila speciální pátrací tým.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám