Hlavní obsah

Banda zlodějů vykrádá domy u Prahy, vypátrat ji má zvláštní tým

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha - venkov

Velmi dobře organizovaná skupina zlodějů má podle policejních vyšetřovatelů na svědomí desítky vloupání do rodinných domů u Prahy. Pachatelé řádí od září a kvůli nárůstu vykrádaček policie zřídila speciální tým vyšetřovatelů, který má za úkol gang dopadnout.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Vloupání do domů se týká zejména oblasti na jih od Prahy, policie hovoří o obcích Jesenice a Kamenice. „Největší nárůst byl zaznamenán od září, a to osm desítek případů,“ sdělila v pondělí mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Z vyšetřování podle ní vyplývá, že se jedná o sérii vloupání, kterou provedla dobře organizovaná skupina pachatelů. „Vedení krajské policie vytvořilo speciální tým, jehož prioritou je objasnění skutků a zadržení pachatelů,“ upřesnila mluvčí.

Policie v oblasti také posílila hlídky, další podrobnosti kvůli taktice vyšetřování nesdělila.

Gang zlodějů vykrádal domy i hospody po celé Praze, jednomu je 14 let

Krimi

Kriminalisté, kteří vloupání vyšetřují, rovněž prosí veřejnost o pomoc a nabádají k větší obezřetnosti. „Žádáme, aby lidé v případě, že zaznamenají pohyb cizích osob, vozidel nebo nestandardní jednání, aby opravdu neprodleně kontaktovali policisty na lince 158,“ uvedla Suchánková. Obyvatelé by také měli dát pozor na to, aby například na sociálních sítích nedávali vědět, kdy budou mimo domov.

Celkem podle statistiky řešila středočeská policie do listopadu zhruba 700 vloupání do rodinných domů napříč všemi územními odbory, přičemž na jih od Prahy to bylo přes 150 případů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám