Hlavní obsah

Zloději rozebírali opuštěný dům, část se zřítila před očima policistů

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Zřícení jedné ze zdí opuštěného domu v Ostravě způsobila skupina zlodějů, kteří se snažili ukrást jeho železné části. Na místě zasahovali strážníci. Některé pachatele se jim podařilo zadržet.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Ilustrační foto

Článek

Hlídka městské policie na místo dorazila ve čtvrtek na základě oznámení tísňové linky.

„Strážníci po příjezdu dorazili na místo, kde viděli tři muže, kteří nesli několikametrový železný profil. Jakmile muži spatřili strážníky, profil odhodili na zem a rozutekli se. Jednoho z nich se podařilo dostihnout, ten však tvrdil, že ostatní muže nezná, jen jim chtěl pomoci, protože železný profil byl moc těžký,“ uvedla mluvčí městské policie Vladimíra Zychová.

Při jednání s mužem se z budovy podle ní neustále ozývaly hlasité rány. Po chvíli z domu vyšli další dva muži, kteří tvrdili, že zde jen popíjeli alkohol. Strážníci přivolali na místo kolegy ze státní policie.

„V době příjezdu policistů se zřítila část zdi nad okenním překladem. Protože existovala možnost, že se v domě mohl nacházet ještě někdo další, byli na místo přivoláni záchranářští psi městské policie specializovaní na vyhledávání zavalených osob v sutinách. Kynologové naštěstí vyloučili, že by se uvnitř někdo nacházel. Událost si k dalšímu šetření převzala Policie ČR,“ dodala Zychová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám