Hlavní obsah

Zloději nepozorovaně vybrali dodávku s 18,5 miliónu, rok si žili v luxusu

Právo, Novinky, ok, rav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražští kriminalisté zadrželi trojici zlodějů, kteří loni v únoru ze zaparkované dodávky bezpečnostní agentury ukradli 18,5 miliónu korun. K dopadení kriminalistům pomohlo jejich náhlé zbohatnutí a život v luxusu. Jedním ze zadržených je dnes už bývalý pracovník právě okradené bezpečnostní agentury.

Zloděje zadržela zásahová jednotkaVideo: Novinky

 
Článek

Krádež se odehrála na rušné Koněvově ulici v Praze u pošty, kde pracovník agentury po domluvě se svými komplici odstavil auto. Zbývající dva se do něj dostali odlomením zámku, a aniž by si toho někdo všiml, ukradli milióny. Krádež zaregistrovala posádka až později, kdy už byli zloději pryč.

Před detektivy byl těžký úkol, protože nebyli svědkové, kamerové záznamy ani dostatek stop k odhalení pachatelů. Po několika měsících měli policisté poznatky o konkrétních osobách, ke kterým potřebovali získat dostatek důkazů.

„Nakonec proti pachatelům svědčila, krom jiného, především jejich vlastní chamtivost. Trojice totiž z ničeho nic najednou zbohatla. O určitém „zázraku“ by se s nadsázkou dalo určitě hovořit u jednoho z obviněných, který žil nedlouho před krádeží z takzvaného kontokorentu, ale pár týdnů po události umořil všechny dluhy a začal žít na vysoké noze,“ informoval Novinky v úterý mluvčí policie Tomáš Hulan.

Nakupovali luxusní auta 

Jeho komplicové podle policie začali najednou nakupovat drahá auta značek BMW a Mercedes, přestěhovali se do pronajatých nemovitostí s vysokým nájmem a užívali si luxusu.

Na zloděje si po roce od krádeže počíhala zásahová jednotka, protože kriminalisté měli informace, že jeden z mužů je ozbrojen. To se také potvrdilo - při prohlídce policisté našli nelegálně drženou pistoli ráže 9 mm s vypilovaným výrobním číslem.

Jednoho ze zadržených vytáhli zakuklenci z jeho mercedesu na začátku března přímo na Arbesově náměstí, kde nestačil klást jakýkoliv odpor.

Za krádež hrozí obviněné trojici vzhledem ke škodě až deset let za mřížemi. Na verdikt čekají ve vazbě.

Reklama

Výběr článků

Načítám