Hlavní obsah

Zloděj z klenotnictví odnesl šperky za 1,5 miliónu korun

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Tučný lup získal zatím neznámý zloděj, který se ve středu krátce po poledni vloupal do prodejny klenotnictví na Pernštejnském náměstí v Hranicích na Přerovsku. Odnesl si odtud různé šperky za bezmála 1,5 miliónu korun.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ke krádeži došlo v době mezi 12.00 až 12.30.

„Zloděj se dovnitř prodejny dostal po rozbití okna a následném vytlačení vnitřních okenic. Z klenotnictví odcizil šperky z bílého i žlutého zlata a z chirurgické oceli, které byly umístěné pod proskleným pultem a ve vitríně. Jednalo se o prstýnky, náušnice, řetízky, přívěsky, náhrdelníky, náramky a soupravy,“ řekla Právu ve čtvrtek přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Odcizené věci měly podle majitele prodejny hodnotu 1 464 000 korun. Policisté po pachateli intenzivně pátrají a žádají veřejnost o pomoc.

„Jakékoliv informace, které by pomohly k odhalení identity pachatele, který se v inkriminované době pohyboval v okolí hranického zámku, je možné sdělit na policejní služebně nebo na lince 158,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám