Hlavní obsah

Zloděj v Praze se pokusil zničit kameru, která ho natočila při vloupání

Novinky, lsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští policisté řeší případ neúspěšného vloupání. Neznámý muž vnikl násilím do domu na Kouřimské ulici v Praze 3, který měl ovšem ve vstupním prostoru kameru. Ta ho při vloupání, ze kterého si nic neodnesl, zaznamenala. Zloděj chtěl alespoň zahladit stopy, to se mu ale nepodařilo.

BEZ KOMENTÁŘE: Muže přistihla při činu kameraVideo: Policie ČR

 
Článek

Vloupání se odehrálo už na začátku června. Policisté dostali hlášení, že do domu nejspíš někdo vnikl násilím. „Už při prvním pohledu na hlavní dveře bylo kriminalistickému technikovi jasné, že někdo nepoužil ke vstupu klíč, ale hrubou sílu,“ uvedl v pondělí pražský policejní mluvčí Jaroslav Bican.

Pro obyvatele domu i policii bylo důležité, že ve vstupním prostoru domu byla umístěna kamera, která se později také stala terčem zloděje. I když v domě nic neukradl, chtěl alespoň zahladit všechny stopy po své přítomnosti.

Kameru poškodil

„Proto se dal do křížku s bezpečnostní kamerou umístěnou nad hlavním vchodem. Přes veškerou snahu na ni nedosáhl. Nejdříve k jejímu odstranění využil dvířka od rozvodu elektřiny. Ta mu ale dostatečně nepomohla,“ popsal Bican s tím, že nakonec se kameru pokusil zničit ze stoličky, kterou našel ve sklepě.

Muž sice nic neukradl, ale za způsobení škody na kameře a vstupních dveřích přesahující pět tisíc korun mu hrozí až dva roky vězení.

Policisté nyní žádají každého, kdo muže na záznamu pozná, aby informoval policii na lince 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám