Hlavní obsah

Zloděj v podmínce v Ostravě bral, co se namanulo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Loni byl propuštěn na podmínku z výkonu trestu, vést řádný život ale 31letý recidivista z Ostravy nevydržel dlouho. Po sérii krádeží, při nichž bral jízdní kola, nářadí, oblečení nebo motorku, je opět za mřížemi.

Objasněné krádeže v OstravěVideo: Policie ČR

 
Článek

„Ve své nezákonné činnosti pokračoval i po propuštění. A tak poté, co ho komisař obvinil z dalších šestnácti skutků, putoval opět do výkonu trestu,“ uvedla mluvčí policie Eva Michalíková.

Škoda, kterou podle obvinění způsobil, je vyčíslena asi na 900 tisíc korun. U některých skutků měl podle kriminalistů i komplice.

Foto: Policie ČR

Jedno z vykradených aut

Zloděj nezřídka využil příležitosti, která se mu naskytla, třeba když lidé nechali odemčenou vstupní branku svého domu. „Jindy zaparkovali elektrokolo před obchodem a dostatečně ho nezabezpečili,“ uvedla mluvčí.

Policisté dopadli zloděje, kteří v Budějovicích vykradli obchod a odnesli si trezor s penězi

Krimi

Přichystal si otvor v plotu

V jiných případech se naopak pachatel na vloupání připravil. Přichystal si do plotu otvor, a jakmile to šlo, na pozemek daného objektu vnikl. „Jindy naopak používal hrubou sílu a nářadí, a to při vloupání do vozidel. No a v neposlední řadě opět využil nepozornosti poškozeného, který nechal klíčky v zapalování elektrického chopperu před obchodem. To opravdu stačilo několik vteřin a pachatel odjel na motorce, přičemž myslel i na svou bezpečnost a na hlavu si dal i odloženou přilbu,“ dodala mluvčí.

Spektrum odcizených věcí bylo opravdu široké. Soustředil se především na věci, které měly hodnotu a daly se zpeněžit, například pneumatiky, nářadí, oblečení, svařovací techniku, ale také jízdní kola.

„Znovu připomínáme majitelům provozoven, aby objekty řádně proti vloupání zabezpečili, ať již složitějšími zamykacími systémy, ochrannými mřížemi, nebo například uzamykatelnými okenicemi. Dalším vhodným prvkem zabezpečení je kamerový sytém, který může přispět při odhalování trestné činnosti nebo jako důkazní prostředek. Nevyplácí se ani nechávat nezabezpečená jízdní kola či jiné dopravní prostředky,“ dodala mluvčí.

Kradl s družkou v prodejně, pracovníka ostrahy bodl muž v Hranicích nožem

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám