Hlavní obsah

Zloděj ukradl ze svatební půjčovny prsteny za 850 tisíc

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Celkem 368 kusů snubních prstenů ukradl dosud neznámý zloděj z jedné z královéhradeckých půjčoven svatebních šatů. Škoda činí téměř 850 tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Ke krádeži došlo v noci na čtvrtek 7. října. Neznámý pachatel si vyhlédl půjčovnu svatebních šatů s květinářstvím na náměstí 5. května. Vykradený objekt našla prodavačka po příchodu do práce kolem čtvrt na osm ráno,“ uvedla ve středu policejní mluvčí Anna Pešavová.

Majitelka kontrolou zjistila, že ze dvou vitrín a uzamčeného šuplíku zmizely vzorkové kolekce snubních prstenů a ze dvou kas finanční hotovost ve výši 3 432 korun.

Krádeží 54 kusů prstenů ze zlata, 190 kusů z pozlaceného stříbra, 60 kusů ze stříbra a 64 kusů z nerezové oceli vznikla škoda v celkové výši 845 200 korun. Zloděj, aby se dostal dovnitř, musel vypáčit vchodové dveře.

„Policisté šetří případ pro podezření ze spáchání zločinu krádeže. Pokud se policii podaří pachatele dopadnout, hrozí mu až osmiletý pobyt za mřížemi,“ dodala Pešavová, která žádá občany, kteří by mohli poskytnout jakékoliv informace týkající se vloupání do objektu, aby se obrátili na bezplatnou telefonní linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám