Hlavní obsah

Zloděj ujel v autě policejní hlídky

– DĚČÍN
Novinky, rup, Právo

Jenom krátce se radoval čtyřiadvacetiletý muž z lupu v děčínském hotelu Faust. Ve čtvrtek večer ukradl ze skříně vázy a sošky za 13 tisíc korun. "Za chvíli ho vypátrala policejní hlídka, které se ke svému činu přiznal," sdělila v pátek Jarmila Hrubešová ze severočeského policejního ředitelství.

Foto: archív Robbieho Williamse a Universal music

Robbie Williams

Článek

 Zloděj dobrovolně i se svým dobrmanem nastoupil do auta policejní hlídky. Při převozu na služebnu se však začal chovat agresivně, policistům hrubě nadával a chtěl na ně poštvat svého psa.

Jeden z mužů zákona vystoupil z auta, aby cholerického pasažéra uklidnil. Ten však využil situace a poslal psa na řidiče. Policista z vozu utekl. Zloděj neváhal a s autem ujel. Ještě v noci se však přihlásil na služebnu ve Vyškově u Brna, popisovala mluvčí.

Trest čeká i policisty

Pachatel krádeže je sice podezřelý z útoku na veřejného činitele, ale o nic lépe nedopadli ani oba policisté. "Ti hrubě porušili služební předpisy, když muže nechali v autě bez dozoru. Po skončení vyšetřování budou potrestáni. Hrozí jim i propuštění ze služebního poměru," dodala Hrubešová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám