Hlavní obsah

Zloděj na útěku zůstal viset na římse, slanili pro něj strážníci

Právo, Rudolf Voleman
Karlovy Vary

Neobvyklý případ, při kterém zloděj chytil sám sebe do pasti, se odehrál v pondělí v noci ve dvacetimetrové výšce na římse hotelu Kučera v ulici Tržiště v lázeňském centru Karlových Varů. Policie přivolala na pomoc městské strážníky, kteří jsou vycvičení ve slaňování.

Článek

„Třiadvacetiletý muž byl zadržen při krádeži v hotelu, kdy se snažil z místa utéct. Při útěku se dostal na parapet hotelu, ze kterého nemohl slézt,“ popisoval mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta.

„Muž visel v zadním traktu na římse hotelu Kučera asi ve dvacetimetrové výšce a neměl šanci se hnout z místa,“ uvedl velitel karlovarských strážníků Marcel Vlasák. „Strážníci se dohodli s majitelem kanceláře nad římsou s uvízlým mužem a slanili se k němu z okna. Zloděj s nimi spolupracoval, protože měl strach, že z té výšky spadne,“ pokračoval Vlasák. Strážníci zloděje připoutali k lanům a slanili s ním k policii, která muže zadržela.

„Podobným způsobem čas od času zachraňujeme lidi, kteří se nemohou dostat z bytu,  nebo je takto vytahujeme z řeky Teplé, ale abychom zachraňovali zloděje, tak to se nám ještě nestalo. Byl to opravdu paradoxní případ,“ komentoval Vlasák. Podle Valenty nebyl pachatel vloupání sám, protože policie zadržela ještě dalšího 21letého muže. Oba toho měli na svědomí víc, přičemž se zaměřovali především na krádeže v hotelích, skladech a sklepích.

Škody za téměř půl miliónu

„Škoda, která byla způsobena v jedenácti případech, byla předběžně odhadnuta na částku přesahující 433 tisíc korun. Policejní komisař muže obvinil z přečinu krádeže, porušování domovní svobody, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ konstatoval Valenta, podle kterého oba zadržení muži ukradli v několika karlovarských hotelích mimo jiné luxusní doutníky, horské kolo, šunku, sýr a kuchyňský nůž.

V jednom z činžovních domů v ulici Nebozízek odcizili ve sklepních prostorách kromě několika horských kol také golfovou sadu holí, vše za celkem 218 tisíc korun. „Obvinění muži se tohoto jednání dopustili, ačkoliv byli za majetkovou trestnou činnost v posledních třech letech odsouzeni. Policejní komisař po provedených úkonech obviněné umístil do policejní cely a podal návrh na vzetí muže do vazby,“ uzavřel Valenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám