Hlavní obsah

Zloděj na klinice v Praze pokousal zdravotní sestru

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Překvapení čekalo na lékaře a sestry v neděli v pražské klinice, kdy se do jedné z ordinací vloupal neznámý pachatel. Na útěku použil na dva muže slzný sprej a pokousal zdravotní sestru. Na přivolané policisty vytáhl nůž.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zloděj vypáčil v neděli odpoledne dveře do jedné z ordinací, kde odnesl tašku se zdravotní dokumentací, poté se pokusil vloupat do další ordinace. Vyrušil ho ale lékař a zloděj se dal na útěk.

„Ve vedlejším pavilonu, kde se jej pokusili zadržet dva muži, proti nim pachatel použil slzotvorný sprej a dokonce jednoho z nich udeřil pěstí do obličeje a druhého poškrábal,“ sdělila policejní mluvčí Eva Kropáčová. I těmto mužům ale zloděj utekl.

„Dále se ho také pokusila zadržet zdravotní sestra, kterou muž kousnul do levé paže a opět utekl pryč. Přivolaní policisté muže nalezli v jedné z chodeb kliniky s nožem v ruce,“ popsala mluvčí.

Policisté pod hrozbou použití střelné zbraně jednačtyřicetiletého muže zadrželi. Již několikrát trestaný muž nyní bude obviněn z několika trestných činů a hrozí mu až tři roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám