Hlavní obsah

Žíznivý a hladový chlapec stál v okně a volal o pomoc

Právo, ib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

„Jsem doma už druhý den sám, mám hlad a žízeň,“ volal na kolemjdoucí na konci minulého týdne teprve pětiletý chlapec v plzeňské čtvrti Slovany. Stál přitom ve třímetrové výšce na okenním parapetu v prvním patře obytného domu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Hrozilo nebezpečí, že spadne. Strážníci jej proto sundali, a protože si stěžoval na žízeň, zajistili mu pití,“ řekla Právu mluvčí plzeňské městské policie Jana Pužmanová.

Dítě skončilo na krizovém lůžku v plzeňské nemocnici U svatého Jiří. „Chlapec byl dehydratovaný, ale jinak v dobrém zdravotním stavu,“ sdělila Vlasta Dolejší ze sociálního odboru slovanské radnice.

„V pondělí jej propustili a se souhlasem matky byl svěřen do péče blízkého příbuzného. Dáme návrh k soudu, aby jej tato osoba měla v péči trvale,“ doplnila Dolejší.

Chlapec žil doma jen s matkou. „Podle jednoho z obyvatel domu ho nechávala samotného velmi často,“ podotkla Pužmanová. Matka dorazila na místo ještě před tím, než jejího syna odvezli do nemocnice, a čeká ji výslech na policii. „Případ prošetřujeme,“ uvedla plzeňská policejní mluvčí Martina Hábrová.

Reklama

Výběr článků

Načítám