Hlavní obsah

Žháře, který zapaloval auta v Českých Budějovicích, dopadla policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Kriminalisté dopadli v minulých dnech 43letého žháře, který zapaloval auta v Českých Budějovicích. Snažil se tak zamaskovat vykradení vozidel. Novinkám to sdělil mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Zapálené auto v Českých Budějovicích

Článek

„Muž má na svědomí dvě úmyslně zapálená vozidla v ulicích Neplachova a Roberta Bosche. Jednalo se o zaparkovanou toyotu a fiat. Nejdříve se do vozů vloupal a pak chtěl krádež zamaskovat. V jednom případě zapálil papíry a ve druhém oblečení uvnitř vozidel,“ uvedl Matzner s tím, že k případům došlo v červenci letošního roku. Muž svým jednáním způsobil škodu za desítky tisíc korun.

Vyšetřovatel jej obvinil z trestných činů poškozování cizí věci a krádeže vloupáním. Nyní mu tak hrozí až dva roky vězení. Kriminalisté v Českých Budějovicích vyšetřují i další podobné případy. „Muž byl v době páchaní těchto trestných činů už podmínečně odsouzený. Na dalších podobných případech, z pražského předměstí a okolí, kriminalisté nadále pracují, nelze ani vyloučit spojitost s obviněným mužem,“ doplnil Matzner.

Žhář zapálil úly v chráněné oblasti na Olomoucku, dvě desítky včelstev uhořely

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám