Hlavní obsah

Žhář zapaluje auta na sídlišti v Praze, poškodil už osm vozů

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Žhář řádí na pražském Chodově. V noci na pondělí tam shořela nebo byla plameny poškozena čtyři auta. Policie požáry vyšetřuje jako úmyslné zapálení a pátrá po pachateli. Novinky získaly video požáru, jak vypadal ještě před příjezdem hasičů. Na stejném sídlišti hořelo asi před čtrnácti dny, kdy byla poškozena čtyři auta.

Požár aut na OpatověVideo: Pro Novinky Filip S.

 
Článek

Dvě jednotky hasičů vyjely do ulice Nad Opatovem kolem jedenácté hodiny večer.

„Hasiči požár likvidovali tlakovou vodou a v dýchací technice. Plameny byly lokalizovány za 30 minut po příjezdu na místo,“ uvedl mluvčí hasičů Martin Kavka s tím, že příčina požáru se vyšetřuje.

Případem se zabývá i policie. „Požár prověřujeme jako úmyslné zapálení, poškozena byla čtyři auta. Škoda byla prozatím vyčíslena na 100 tisíc korun. Policisté zjišťují veškeré okolnosti a také, zda má požár na svědomí stejná osoba jako před 14 dny,“ řekl Novinkám policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Foto: HZS hl. m. Prahy

Požár zasáhl dva osobní vozy prakticky v plném rozsahu, další dvě vozidla byla požárem poškozena

Hasiči vyjížděli do stejné ulice v noci na 18. května, kdy na parkovišti shořela dvě auta a dvě byla poškozena. Škoda byla tehdy vyčíslena na 100 tisíc korun.

Podle informací Novinek začala vždy hořet opuštěná auta, ve kterých spali bezdomovci. Od nich následně chytla auta zaparkovaná opodál.

Požár aut na pražském ChodověVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Reklama

Výběr článků

Načítám