Hlavní obsah

Zfetovaný muž vnikl do domu a držel ženě nůž u krku. Pak pobodal jejího přítele i sebe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Pět let vězení navrhuje státní zástupkyně pro Patrika Silu (24) jako trest za jeho řádění v Horšovském Týně na Domažlicku před třemi lety. Tehdy tam zfetovaný vběhl do cizího domu, kde nejprve ohrožoval ženu s malým dítětem, které přiložil nůž ke krku, a požadoval mobilní telefon. Následně zranil jejího přítele a sám se několikrát bodl do krku. Pak utekl do domu v sousední ulici, kde vyděsil majitelku, a vyskočil z okna.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Případ měl v úterý začít projednávat Krajský soud v Plzni, hlavní líčení ale nezačalo, protože se obžalovaný z jednání omluvil ze zdravotních důvodů. Informovala o tom mluvčí soudu Jana Durná. Mladík je vyšetřován na svobodě.

Obžalovaný mladík podle znalců jednal ve stavu toxické psychózy, tedy nebyl schopen své jednání ovládat.

S ohledem na jeho nepříčetnost nemohla státní zástupkyně posoudit útok jako závažný zločin, ale jako trestný čin opilství. Podle ní ale muž s ohledem na dlouhodobé užívání návykových látek věděl, jak na něj působí. Kromě nepodmíněného trestu navrhuje žalobkyně ještě uložit ochranné léčení v ústavu.

Zdrogovaný řidič vjel na přejezd před blížícím se vlakem. Lokomotiva zabrzdit nestačila

Krimi

„Obžalovaný vstoupil na dvůr domu, kde se nejprve dožadoval odvozu domů. Když mu nebylo vyhověno, vzal u vstupních dveří nůž a začal se sebepoškozovat. Následně vnikl do domu, kde přiložil nůž ke krku poškozené a vyhrožoval jí zabitím, pokud jej nenechá si zatelefonovat,“ stojí v obžalobě.

V tu chvíli zakročil partner ženy. Útočníka odrazil a následně se s ním přetahoval o nůž. „Při tomto jej obžalovaný bodl do nohy a sám sebe několikrát do krku,“ uvedla dále státní zástupkyně.

Slyšel jsem ťukání boží, dáte si marihuanu? Muž s pěstírnou v bytě nabízel policii drogy

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám