Hlavní obsah

Nebudu stát, řekl zfetovaný řidič policejní hlídce v Hradci Králové a šlápl na plyn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Zdrogovaného 29letého řidiče za volantem zánovního forda pronásledovali v noci na neděli policisté po Hradci Králové. Vůz se jim podařilo zastavit po krátké honičce na zledovatělých silnicích v neděli krátce před půl jednou ráno. Policie zveřejnila úplnou informaci o pronásledování v úterý.

Zdrogovaný řidič se snaží v Hradci Králové ujet policistůmVideo: Policie ČR, Policie ČR

 
Článek

Policisté podezřelé vozidlo zprvu zastavili na jedné z královéhradeckých ulic. Řidič zmateně komunikoval, načež náhle sešlápl plyn, objel policejní vůz a velkou rychlostí ujížděl. „Nebudu stát,“ stihl ještě zahalekat směrem k policistovi.

Cestou naboural dva při krajnici zaparkované vozy. „Na svém autě způsobil škodu 30 tisíc a na dvou nabouraných vozech dohromady za 150 tisíc korun,“ doplnila policejní mluvčí Iva Kormošová.

Málem došlo k další kolizi

Kolizi s dalším vozem zdrogovaný šofér málem způsobil na jiném z parkovišť. Jenom shodou šťastných okolností nesmetl vůz, jehož řidič se zrovna snažil zajet do řady zaparkovaných aut.

Bylo to doslova o fous. Pár vteřin předtím, než kolem zběsile prosvištělo nějaké auto a záhy v závěsu policejní vůz, jsem vyjel z řady, abych srovnal auto. Udělat to o chvíli později, tak byl můj vůz na šrot. Za volantem fordu jsem viděl muže, který nevypadal na to, že by to chtěl jen tak vzdát,“ popsal Novinkám náhodný svědek noční honičky.

Foto: Policie ČR, Novinky

Nabouraná auta na hradeckém parkovišti

Nakonec to vzdal

Muže prchajícího ve fordu s lehce nabouraným předkem dostali policisté do pasti po krátké honičce. Vůz s tzv. trvale manipulačními značkami, tedy přechodným označením aut dovážených ze zahraničí nebo používaných při předváděcích akcích, donutili zastavit na place mimo komunikace, kde hrozilo minimální ohrožení lidí a majetku.

„Muže policisté pomocí donucovacích prostředků zajistili a podrobili dechové zkoušce na alkohol s negativním výsledkem. Test na drogy měl však pozitivní,“ doplnila Kormošová. Policie případ zatím řeší jako přestupek neuposlechnutí výzvy a dopravní nehodu.

„Až výsledky odebraného biologického materiálu prokáží, zda se dopustil trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, kde hrozí trest od šesti měsíců do tří let,“ upřesnila Kormošová.

Zfetovaný muž si půjčil auto, pak se řítil Brnem a zabil spolujezdkyni. U soudu chtěl podmínku

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám