Hlavní obsah

Ženu na Kroměřížsku srazilo auto, řidič vystoupil a utekl

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmapadesátiletou ženu srazil v neděli v podvečer autem třicetiletý řidič v Morkovicích na Kroměřížsku. Řidič z místa nehody utekl, aniž by těžce zraněné chodkyni poskytl pomoc. Ta při transportu vrtulníkem do nemocnice zemřela.

Foto: Policie ČR

Auto srazilo v Morkovicích ženu, která později zemřela.

Článek

„Řidič osobního automobilu nepřizpůsobil rychlost jízdy, dostal smyk, vyjel na vyvýšený obrubník a poté strhl řízení vlevo do protisměru, kde najel na chodník. Tam srazil sedmapadesátiletou chodkyni. Auto pak ještě narazilo do fasády rodinného domu,“ informovala mluvčí kroměřížské policie Simona Kyšnerová.

Žena při střetu utrpěla těžké zranění. Řidič vystoupil z auta a z místa nehody utekl, aniž by zraněné poskytl pomoc. Ta následně při leteckém transportu do nemocnice v Olomouci zemřela.

„Policisté ihned začali po řidiči pátrat. Po čtyřech hodinách ho nalezli. Zkouška na alkohol u něj byla negativní. Lehké zranění navíc utrpěla jednadvacetiletá spolujezdkyně a dvě přepravované děti. Samotný řidič a další spolujezdec vyvázli bez zranění,“ doplnila mluvčí.

Dopravní nehodu nyní řeší kriminalisté. Muž se dopustil trestných činů usmrcení z nedbalosti a neposkytnutí pomoci. Hrozí mu až šestileté vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám