Hlavní obsah

Žena zemřela v Bohumíně při požáru gauče

Právo, tom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bohumín
Aktualizováno

Tělo 58leté ženy, která se zřejmě nadýchala zplodin, našli v úterý odpoledne v Bohumíně na Karvinsku v ulici Osvoboditelů hasiči, kteří v bytě 2+1 hasili „pouze“ gauč. Podle hasičů gauč vzplál kvůli používání otevřeného ohně.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Při požáru gauče zemřela v Bohumíně žena.

Článek

„Pravděpodobně zemřela bez cizího zavinění – nadýchala se zplodin hoření,“ řekl mluvčí Hasičského záchranného sboru (HZS) Moravskoslezského kraje Petr Kůdela.

Jeho slova potvrdil i mluvčí karvinské policie Miroslav Kolátek. „Osmapadesátiletá žena ležela na podlaze v předsíni bez známek života. Jako pravděpodobná příčina požáru se jeví nedopalek cigarety. Podle přivolaného lékaře nastalo úmrtí po intoxikaci zplodinami,“ řekl Kolátek.

Operační středisko hasičů obdrželo informaci o požáru v části Nový Bohumín v úterý krátce před 14. hodinou. Na místo vyjela jednotka HZS ze stanice v Bohumíně a jednotka sboru dobrovolných hasičů ze Starého Bohumína.

„Při příchodu hasičů do bytu již gauč nehořel. Hasiči prohledali celý byt, zda zde není ještě jiná osoba. Předběžná škoda, hlavně kvůli zakouření bytu, byla odhadnuta na 100 tisíc korun,“ popsal mluvčí.

Zároveň upozornil na nebezpečí cigaret či svíček na domácích oslavách spojených s popíjením alkoholu.

„Dá se říci, že za několik posledních let se může počet obětí takových setkání s alkoholem v Moravskoslezském kraji počítat na desítky. Přitom požáry gaučů, křesel, postelí, matrací nejsou příliš dlouhé a vydatné a člověka v náhlém alkoholickém spánku nejčastěji usmrtí 'pouze' jedovatý kouř,“ upozornil Kůdela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám