Hlavní obsah

Žena zemřela, odsouzenému manželovi hrozí mnohem vyšší trest

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Podruhé bude za útok na bývalou manželku souzen Jaroslav Padisák z Bohumína na Karvinsku. Poprvé dostal za zmlácení ženy od Okresního soudu v Karviné pět let nepodmíněně. Žena ale během řízení na následky způsobených zranění zemřela, a proto byl první rozsudek letos zrušen a byl nařízen nový proces, tentokrát před Krajským soudem v Ostravě, kde už obžalovanému hrozí podstatně přísnější trest.

Foto: Aleš Honus, Právo

Jaroslav Padisák svého činu lituje, jeho manželka zemřela po půl roce od napadení.

Článek

Bývalá manželka souzeného zemřela v době, kdy krajský soud obdržel odvolání útočníka. „Odvolací senát proto původní rozsudek zrušil a Vrchní soud v Olomouci následně rozhodl, že kvůli hrozbě přísnější právní kvalifikace a vyššího trestu za ublížení na zdraví s následkem smrti, se bude znovu případem zabývat krajský soud," řekla mluvčí ostravského krajského soudu Lucie Böhmová.

Incident se odehrál loni 18. ledna, kdy Padisák svou ženu surově napadl během hádky. „Několikrát ji udeřil pěstí do obličeje a poté několikrát udeřil o stůl její hlavou, kterou držel za vlasy," uvedl státní zástupce Vít Legerský.

Žena utrpěla vážné poranění hlavy a mozku. Musela být hospitalizovaná v nemocnici a podrobila se operaci mozku. Na následky zranění zemřela v nemocnici po půl roce po napadení.

„Lituji toho. To víte, že lituji,“ řekl Padisák novinářům na chodbě Krajského soudu v Ostravě, který se měl jeho případem začít v pondělí zabývat. K výslechu obžalovaného ale nedošlo. Kvůli nemoci totiž nedorazili tři přísedící a místo advokátky k soudu přišel jen její koncipient. Soudkyně proto jednání odročila na 21. září.

Reklama

Výběr článků

Načítám