Hlavní obsah

Žena z Trutnovska zatajila nález tiketu na 18 miliónů, hrozí jí osm let

Právo, pra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TRUTNOV

Východočeští policisté podezírají tři osoby z Královéhradeckého kraje ze zatajení věci a podílnictví. Jedna z podezřelých žen v Trutnově našla podle nich potvrzení o výhře 18 miliónů korun a po domluvě s dvojicí příbuzných vyplacení výhry uplatnili u sázkové společnosti. V případě prokázání viny jim hrozí až osm let vězení.

Článek

Výhra 18 miliónů korun v Sazce zprvu dlouho netěšila roztržitou ženu z Trutnovska. Výherkyně bezprostředně po informaci sázkového terminálu o katapultu mezi milionáře výherní tiket ztratila na autobusové zastávce v Trutnově.

Papír mnohamiliónové hodnoty na zemi dlouho neležel. Cenina záhy skončila v rukou 39leté náhodné nálezkyně. Majitelka, která tiket po návratu domů marně hledala, mezitím podala trestní oznámení na neznámého pachatele.

Potěšení ze svévolně přivlastněné výhry však náhodnou nálezkyni a dvojici jejich příbuzných dlouho netěšil. Trojlístek původně domluvený na rozdělení peněz stačil v pražském sídle sázkařské společnosti v porovnání s milióny v rukou vybrat pouhých 400 tisíc korun. Policii přivedl na stopu právě výběr, který příbuzný nálezkyně tiketu učinil. Víc peněz ale náhodná nálezkyně, její setra a zeť vybrat nestačili.

"Potom už všechno probíhalo standardním postupem. Šlo o první cenu, která padla zhruba před měsícem," podotkl jeden z kriminalistů, kteří všechny tři podezřelé brzy dopadli. Trojici chtějící participovat na cizím štěstí hrozí za trestné činy zatajení věci a podílnictví až osm let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám