Hlavní obsah

Žena z Přerovska chtěla prodat kávovar. Z účtu jí zmizely desítky tisíc do Dubaje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Na podvodníka narazila mladá žena z Přerovska, když chtěla za tisíc korun prodat kávovar. Prodej nevyšel, zato z jejího účtu někdo převedl desítky tisíc korun na účet vedený v Dubaji. Novinky o tom ve čtvrtek informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Žena se podle ní přišla ve středu svěřit se svou zkušeností na policejní služebnu v Hranicích. Uvedla, že podala inzerát, ve kterém nabízela k prodeji kávovar za tisíc korun. Na něj zareagoval zájemce o koupi.

„Společně se domluvili, že kupující zaplatí kávovar i kurýra a prodávající si pouze vyzvedne finanční prostředky a zásilku odešle,“ konstatovala mluvčí.

Zájemce podle ní ženě poslal odkaz, na kterém si zvolila svoji banku a přihlásila se do internetového bankovnictví, kde potvrdila příchozí upozornění v domnění, že jí budou peníze připsány na účet.

Okrádali bazarové prodejce švindlem s webovkou kurýra. Desítky obviněných z ČR a Ukrajiny

Krimi

„Krátce nato jí přišlo upozornění o převodu finančních prostředků ze spořicího účtu na běžný účet a o odčerpání částky přes 80 tisíc korun z jejího účtu prostřednictvím platební karty na zahraniční účet v Dubaji,“ uvedla Zajícová.

„Po tomto zjištění poškozená ihned kartu i účet zablokovala a oznámila, co se jí stalo. Případ prověřujeme pro tři trestné činy související s internetovou kriminalitou,“ doplnila policejní mluvčí.

Podvodníci u bazarového prodeje reagovali do minuty

Bezpečnost

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám