Hlavní obsah

Žena z Liberce našla v pomeranči injekční jehlu

LIBEREC

Zapíchnutou injekční jehlu nalezla v pátek v pomeranči zákaznice jednoho libereckého obchodu s potravinami. Vedoucí obchodu ihned zavolala městskou policii. Strážníci zabavili hned celou bednu, ve které se ovoce nacházelo.

Foto: Ondřej Krynek, Novinky
Článek

Krajská epidemioložka Jana Prattingerová však uvedla, že z jehly by se již nedalo určit, jestli na ní zůstaly bakterie nebo viry nakažlivých nemocí. Přenos smrtelně nebezpečných virů HIV nebo žloutenky typu C na člověka, který by pomeranč snědl, považuje za málo pravděpodobný. Některé bakterie navíc podle ní v takto kyselém prostředí hynou.

Mluvčí městské policie Veronika Janouchová uvedla, že strážníci ovoce zabavili, jelikož se obávali proniknutí možné nákazy z jehly do ovoce. "Měli jsme podezření, že se stal trestný čin a případ jsme předali české policii," dodala.

Policisté dorazili ve chvíli, kdy byla jehla z pomeranče vytažená. Vyndala ji zákaznice a nepamatovala si ani, v jaké ze tří sítěk pomeranč s jehlou ležel.

"Problém jsme ještě v pátek konzultovali s hygienickou stanicí a rozbory asi šesti kilogramů pomerančů se nakonec nedělaly. Událost zatím vyšetřujeme jako přestupek. Třeba šlo jen o špatný vtip, ale neradi bychom něco podcenili. Nemůžeme například vědět, jestli jehlu nezabodl do ovoce narkoman," uvedla mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám