Hlavní obsah

Žena z Děčínska skočila na „investice“ do kryptoměn. Přišla o balík peněz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další podvod s investicí do kryptoměny, další okradený člověk. Kriminalisté vyšetřují případ, při kterém žena z Děčínska naletěla podvodníkům a přišla o nemalou sumu peněz.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Vyplněním svého telefonního čísla reagovala poškozená na reklamu na facebookových stránkách, nabízející investování na burze s kryptoměnou.

„Ještě ten den byla kontaktována ženou, která jí průběh investic do kryptoměny vysvětlila, a ještě týž den poškozená provedla první, vstupní investici,“ uvedla děčínská policejní mluvčí Eliška Kubíčková.

V dalších dnech poškozenou kontaktoval údajný finanční poradce, který jí nabídl pomoc a vedení při investování do kryptoměn. Žena mu uvěřila.

„Místo poradce měla ale žena co do činění s podvodníkem, který ji přesvědčil, aby s jeho pomocí instalovala do svého počítače i mobilního telefonu program pro vzdálený přístup Anydesk a za jeho pokynů uskutečnila několik plateb určených k investicím do kryptoměny,“ popsala mluvčí postup podvodníků.

Poškozená tak během tří týdnů přišla o více než 680 tisíc korun. Investice ani vrácení peněz, které si navíc ještě z větší části vypůjčila, se nedočkala, a proto vše nahlásila na policii.

Děčínští kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů podvod a neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací. Pachateli v případě dopadení a prokázání viny u soudu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Muž naletěl podvodníkům s kryptoměnou a přišel o 200 tisíc

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám