Hlavní obsah

Žena vystřelila na manžela, prý měla strach. Neví ale z čeho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Krajský soud v Pardubicích začal v pondělí rozplétat případ pokusu o vraždu, kterého se měla dopustit Iveta N. (53), která loni v červenci obrátila zbraň proti svému manželovi. Nezastřelila ho jen náhodou. Střela poté, co prorazila skleněnou výplň dveří,  uvázla ve zdi obývacího pokoje.

Foto: Novinky

Obžalovaná Iveta N. u krajského soudu v Pardubicích

Článek

K incidentu došlo loni v noci na 13. července okolo druhé hodiny ve Valech na Pardubicku.

„Obžalovaná se uzamkla v ložnici, kde odemkla dva zámky trezoru a odtud vyndala samonabíjecí pušku CZ 858, kterou legálně držel její manžel. Poškozený se snažil otevřít prosklené dveře do ložnice za pomoci sekery, aby jí uvedenou zbraň odebral. Žena ale nabila pušku a ze vzdálenosti asi jeden a půl metru vystřelila proti poškozenému,“ uvedla při čtení obžaloby státní zástupkyně Lenka Faltusová s tím, že k zásahu poškozeného nedošlo jen náhodou.

„Poškozená nepopírá, že držela pušku, a to i ve chvíli výstřelu, ale s ostatními body obžaloby nesouhlasí. Například s tím, že by mířila či že by ona zasouvala zásobník,“ uvedl obhájce Roman Koucký. Upozornil, že povýstřelové zplodiny nebyly nalezeny na horní části těla obžalované, ale na kalhotách. Podle obhájce to dokládá, že nemířila, protože v době výstřelu musela mít zbraň u boku.

Policie stíhá tři lidi za přípravu nájemné vraždy. Pracovnice NKÚ chtěla zabít manžela

Krimi

Šampaňské a rum s kolou

„Je to hrozný, nechápu to, jen vím, že jsem měla strach. Nevím z čeho. Drželo mě jen to, že se nikomu nic nestalo, že při mně stojí manžel i rodina,“ řekla obžalovaná soudu s tím, že si průběh události nepamatuje.

„Jen vím, že jsem se bála. Proto jsem se asi zamkla,“ dodala žena. S manželem nadále žijí ve společné domácnosti.

Velkou roli hrál zřejmě v tomto případě alkohol, který by obžalovaná neměla v kombinaci s užívanými léky vůbec pít. A také marihuana. Ten večer u nich byla na návštěvě neteř s přítelem a obžalovaná vypila necelé dvě lahve šampaňského a sklenici koly s rumem.

Když se začalo hovořit o psech, které v minulosti chovali, rozrušilo ji to. Manžel navrhl, ať si jde odpočinout do ložnice. „Tam se však zamkla a ostatní o ni začali mít strach,“ vysvětloval poškozený, proč chtěl rozbít dveře. Proč vzal ale zrovna sekerku, a ne páčidlo, to neví.

Slyšel dutou ránu

„Křičel jsem, ať odemkne, a ona furt, že se bojí. Najednou jsem slyšel dutou ránu a viděl průstřel. Odešel jsem. Když jsem se za chvíli vrátil, ona stále měla zbraň. Stále také bylo zamčeno. Tak jsem zavolal policii,“ dodal poškozený.

„Manžel na mě křičel, že na mě zavolá policii a oni mě zavřou do blázince. Řekla jsem mu, že policii zavolám taky. Myslím, že hlavní roli hrála únava a alkohol, hlavně ten alkohol,“ připustila obžalovaná.

Hlavní líčení bude pokračovat i v pátek, kdy jsou předvoláni soudní znalci, včetně expertů z oboru psychiatrie. Přehrány budou také videozáznamy z policejní prověrky na místě i krátké video natočené obžalovanou přímo po střelbě.

Dvacet pět let mě týrala, tvrdí obžalovaný z vraždy manželky na Semilsku

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám