Hlavní obsah

Dvacet pět let mě týrala, tvrdí obžalovaný z vraždy manželky na Semilsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krajský soud v Hradci Králové začal v úterý rozplétat případ násilné smrti 57leté ženy, k níž došlo letos v únoru v Turnově na Semilsku. Ze zločinu vraždy je obžalován její manžel, o rok mladší Pavel B.

Příchod obžalovaného do soudní síně Krajského soudu v Hradci KrálovéVideo: Ludmila Žlábková, Právo

 
Článek

Policie ho zadržela krátce poté, co ke smrti ženy došlo. Jak tehdy uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková, jednalo se o čin z kategorie takzvaných vztahových zločinů, kdy se obviněný s obětí znal.

Žena zemřela letos 21. února kolem půl jedenácté v noci poté, co ji měl obžalovaný opakovaně bodnout nožem. Byla na místě mrtvá. Vražda byla zřejmě tragickým vyvrcholením devítiletého psychického i fyzického týrání poškozené.

„Většinou pod vlivem alkoholu a s narůstající intenzitou a četností ji bezdůvodně verbálně urážel, vulgárně jí nadával, vyhrožoval zabitím a zapálením domu, případně auta,“ uvedl státní zástupce Milan Vacek, když četl obžalobu.

Minimálně dvakrát ji muž uhodil, jindy jí paličkou na maso rozbil mobilní telefon. Zakazoval jí, aby se setkávala s přáteli, neustále kontroloval, s kým se setkává, s kým telefonuje, a bezdůvodně ji osočoval z nevěry.

Obětí jsem byl já

Obžalovaný ale s touto verzí nesouhlasí. Svou vinu odmítá, naopak se staví do role oběti.

„Chtěl bych prokázat svoji nevinu ne kvůli sobě, ale kvůli svým synům, aby nežili s tím, že táta zabil jejich maminku. Nikdy bych jí takto neublížil,“ tvrdil během výpovědi u soudu a pokračoval.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Obžalovaný muž

„Týranou osobou nebyla ona, ale já. Začalo to v roce 1995, z ničeho nic mě praštila, měl jsem otřes mozku,“ řekl rozhodně obžalovaný.

Jindy ho údajně kopala do holeně a mezi nohy. „Dvacet pět let mě týrala. Když jsem se jí ptal proč, řekla ‚Jen tak‘,“ uvedl Pavel B. Půl roku před její smrtí měl zjistit, že ho podvádí, a tak prý začal pít.

Čtyři verze

„Obžalovaný vinu popírá u obou skutků. K týrání se staví tak, že mu celá rodina ubližuje. Synové prý na něho bezdůvodně podali trestní oznámení,“ uvedl státní zástupce Vacek a připomněl, že k obžalobě z vraždy se staví úplně odmítavě.

„V přípravném řízení v podstatě uvedl postupně čtyři verze toho, co se stalo. Policistům doznal, že manželku bodl. Pak změnil výpověď, že to bylo nešťastnou náhodou, když před ním utíkala a on ji dobíhal a upadl na ni,“ vyjmenoval státní zástupce.

„Další verze je, že na ni upadl, že se mu snažila sebrat nůž, a přitom si pořezala ruce. A poslední verze je, že od ní odcházel ve chvíli, kdy byla lehce poraněna na rukou, a někdo jiný ji musel na tom místě zabít.

Hlavní líčení by mělo pokračovat také ve středu a čtvrtek.

Muž podpálil byt se spící rodinou. Dostal 14 let vězení

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám