Hlavní obsah

Žena v BMW sešlápla plyn a riskovala na silnici smrti s policisty v zádech

– Blansko
Právo, Petr Kozelka

Hodně arogantně si ve středu počínala na silnici I/43 do Svitav, přezdívané silnice smrti, žena za volantem BMW. Nechtělo se jí jet za několika auty a začala předjíždět na plné, a dokonce dvojité čáře. Navíc překročila o 40 km/h rychlost. Netušila ovšem, že má v patách policejní vůz Volkswagen Passat. Její prohřešek byl postoupen do správního řízení, hrozí jí zákaz řízení na půl roku až rok.

BEZ KOMENTÁŘE: Žena riskovala na silnici smrti (video je bez zvuku)Video: Policie ČR

 
Článek

Blanenští policisté si ve středu posvítili nejen na řidiče, ale i na chodce a cyklisty všemi dostupnými prostředky. Silnici křižoval rychlý passat, který bude na Blanensku operovat díky zápůjčce z dálničního oddělení několik dalších měsíců. Nad problémovou komunikací I/43, která je dlouhodobě přetížená, létal i vrtulník.

„Nejpočetnější skupinou hřešících byli tradičně řidiči motorových vozidel. Jeden z nich usedl za volant pod vlivem marihuany, druhý pod vlivem alkoholu. Celkem policisté zkontrolovali sedmapadesát řidičů, z toho téměř každý čtvrtý neměl něco v pořádku nebo se na silnici nechoval tak, jak má,“ konstatovala policejní mluvčí Iva Šebková.

Strážci zákona se zaměřili i na bezpečné přecházení chodců a kontrolu cyklistů. Šest lidí, kteří usedli na bicykly, podle policistů doslova hazardovalo se svým životem, protože v ranním šeru neměli na svých kolech řádné osvětlení.

Reklama

Výběr článků

Načítám