Hlavní obsah

Žena upálila své novorozené dítě v kotli, hrozí jí až výjimečný trest

Novinky, bad
Praha

Další případ krkavčí matky začal ve čtvrtek projednávat Krajský soud v Praze. Třiatřicetiletá žena z Benešovska podle obžaloby poté, co porodila doma syna a přetrhla pupeční šňůru, hodila tělíčko do kotle na tuhá paliva a spálila ho. Za vraždu novorozeněte jí hrozí až dvacet let vězení, případně i výjimečný trest.

Foto: Marek Bádal, Novinky

Eskorta odvádí obžalovanou ženu od soudu.

Článek

Žena porodila loni 3. října brzy ráno. Podle spisu měla novorozeně spálit v kotli, svému gynekologovi pak tvrdila, že se dítě narodilo mrtvé a jeho bratr tělo odnesl neznámo kam.

„Přišlo mi zvláštní, že mrtvé dítě odnesl bratr i s placentou. Její fyzický stav byl po porodu normální, bez nějakého poranění. Byla však klidná, naprosto klidná,” uvedl před soudem gynekolog. Dodal, že při posledním vyšetření před porodem bylo miminko v pořádku.

Po porodu byla zamyšlenější

Obžalovaná žena, stejně jako v přípravném řízení, u hlavního líčení odmítla vypovídat. Soud tedy začal projednávání případu čtením výpovědí i přímým výslechem svědků. Její spolupracovníci z firmy na zpracování masa vypověděli, že jim předtím asi pětkrát říkala, že je těhotná, a přitom nebyla. Skutečné těhotenství pak naopak skrývala. Po porodu byla prý najednou tišší a zamyšlenější.

„Tvrdila mi, že o dítě přišla, že po ní bratr hodil židli a ona potratila,“ řekla u výslechu jedna z jejích kolegyň.

Soud bude pokračovat v pátek výslechem soudních znalců.

Za poslední dobu jde už o několikátý případ, kdy se matky po domácím porodu zbavily novorozeňat. V jednom případě hodila matka dítě do kontejneru. [celá zpráva] Další rodička hodila novorozence do potoka. [celá zpráva]

Miminko z kontejneru včas zachránil náhodný kolemjdoucí, děťátko v potoce už takové štěstí nemělo. Ledový klid zachovala i žena, která své čerstvě narozené dítě spálila v krbu. [celá zpráva]

Všechny ženy shodně tvrdily, že se děti narodily mrtvé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám